Voće poskupjelo osam odsto, povrće povoljnije

"Očekujemo da će cijena povrća biti još povoljnija u narednom periodu iz razloga što pristiže plastenička proizvodnja iz zemalja u našem direktnom okruženju što je povoljnija opcija nego uvoz iz Turske koji smo imali do sada", kaže Lakonić

3087 pregleda 40 reakcija 1 komentar(a)

Voće je skuplje osam odsto u odnosu na isti period prošlog mjeseca, dok je povrće povoljnije za 11 odsto.

Kako je kazala Olivera Lakonić, skuplje je egzotično voće i voće sa udaljenih destinacija zbog porasta cijena transporta, gradskog prevoza i svih ostalih činilaca.

"Očekujemo da će cijena povrća biti još povoljnija u narednom periodu iz razloga što pristiže plastenička proizvodnja iz zemalja u našem direktnom okruženju što je povoljnija opcija nego uvoz iz Turske koji smo imali do sada", kaže Lakonić.

Kada je riječ o mesu, kako rastu cijena od strane proizvođača tako rastu cijene i u maloprodaji - "to je jedan potpuno očekivani tok".

"U odnosu na isti period prošle godine cijene mesa po kategorijama su veće od 10 do 30 odsto, razlozi koji se navode su porast cijena stočne hrane i energenata. Za sad nemamo neku konkretnu najavu koju bi mogla da saopštim, pratimo situaciju i očekujemo informacije od naših dobavljača".

Bonus video: