Milovac: Ne postoji jasno iskazana volja Vlade da ispuni međunarodne obaveze

"Ova Vlada koja je na odlasku nije kapaciteta da odgovori na ono što su obaveze prema EK. Mi jesmo potpisali Sporazum o pridruživanju asocijaciji sa EK, i obaveze postoje, neke su manje neke više prijatne ali se moraju poštovati bez obzira šta vi mislili"

5498 pregleda 7 komentar(a)

Agresija Rusije na Ukajinu i posljedce, ogroman odliv stavnovništva pogađa sve zemlje uključuji i Crnu Goru, koja mora da nađe kapacitet da odgovori na sve ono što su izazovi rata na ono što je humanitarni aspekt, prihvat i smještaj izbjeglica a i ne postoji jasno iskazana volja da Crna Gora ispuni ono što su međunarodne obaveze i da se pridruži sankcijama Evropske unije, kazao je u Bojama jutra Dejan Milovac iz MANS-a.

"Od brojnih visokih funkcionera iz Brisela i Vašingtona čuli smo prethodnih sedmica da Crna Gora mora ispunjavati svoje obaveze, kako kada je u pitanju NATO alijansa, tako i kada su u pitanju Evropska unija, Evropska komisija... VIdjeli smo prethodne sedmice da nije postojalo jednoglasje da se, ne samo politički, pridružimo sankcijama, jer to u stvari ne znači ništa, poslali smo poruku da se pridružujemo, a ne terenu nismo uradili ništa da suzbijemo one koji podržavaju Rusku Federaciju. Za sada ne postoji volja na nivou kompletne vlade da se to desi", rekao je Milovac.

Smatr da je to loša poruka.

"Ova Vlada koja je na odlasku nije kapaciteta da odgovori na ono što su obaveze prema EK. Mi jesmo potpisali Sporazum o pridruživanju asocijaciji sa EK, i obaveze postoje, neke su manje neke više prijatne ali se moraju poštovati bez obzira šta vi mislili. Ja sam i ranije pozivao na to kako ne bismo postali utočište za prljavi ruski kapital koji sad bježi od EU sankcija. Ne samo kada su u pitanju jahte već i kad je u pitanju imovina ruskih oligarha za koju mi ne znamo", navodi Milovac.

Navodi da će veliki izazov biti kapaciteti državnih institucija i sve da Vlada Zdravka Krivokapića ili Dritana Abazovića donese odluku, Crna Gora nema dovoljne kapacitete da imovinu otkrije i zamrzne.

Bonus video: