Žugić: Izbori u Beranama pokazaće kakav je položaj SNP nakon odluke o ulasku u manjinsku vladu

"Kampanja u Beranama je u sjenci pregovora. Teško je očekivati da partije koje su u opoziciji naprave sad neki dobar rezultat. Rezultat liste "Berane sad" ministara Spajića i Milatovića mogao bi da ukaže kolika je njihova snaga na državnom nivou"

4063 pregleda 1 komentar(a)

Izbori u Beranama pokazaće kakav je položaj Socijalističke narodne partije nakon odluke o ulasku u manjinsku vladu, rekao je u Bojama jutra urednik Agencije Mina Milan Žugić.

Izbori će, navodi, pokazati i kako stoji Demokratska partija socijalista (DPS).

"Nekako dugo traju pregovori oko formiranja manjinske vlade iako je u početku izgledalo da će ići mnogo brže. Desilo se mnogo stvari koje glavni akteri moraju da rešavaju u hodu. Agresija Rusije na Ukrajinu ojačala je pozicije opozicionim partijama u pregovorima koji se vode oko vlade. Zastoj je do izbora u Beranama, to se očekivalo", rekao je Žugić.

Smatra da su to parametri koji će uticati na to da se zaokuži ili ne zaokruži priča ili da se ide u tehničku vladu koja bi pripremila izbore.

"Kampanja u Beranama je u sjenci pregovora. Teško je očekivati da partije koje su u opoziciji naprave sad neki dobar rezultat. Rezultat liste "Berane sad" ministara Spajića i Milatovića mogao bi da ukaže kolika je njihova snaga na državnom nivou".

Žugić dodaje da bi volio da partije i političari počnu da više brinu o građanima.

"Mislim da bi u drugom planu trebalo da im bude koliko će imati ministara u vladi u odnosu na to da usvoje akcize za gorivo".

Kada je riječ o pregovorima stočara sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede vezano za otkupnu cijenu mlijeka, Žugić se nada da nas neće zadesiti situacija kao u Hrvatskoj, kada su mljekari stočari prosipali mlijeko po ulicama.

"Nadam se da će se naći kompromis i shvatiti da ni stočarima nije lako u ovom talasu poskupljenja", rekao je.

Bonus video: