Magnetna rezonanca u beranskoj bolnici počinje sa radom za deset dana

"Mi smo u dogovorili sa Kliničkim centrom da angažujemo njihove ljekare koji već imaju iskustva pri radu sa magnetnom rezonancom tako da ćemo već od samog starta imati sigurnu dijagnostiku, validne rezultate i stručne nalaze koji će biti sigurni za postavljanje dijagnoze"

2777 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opšta bolnica Berane dobila je jedan od najsavremenijih aparata, magnetnu rezonancu i očekuje se da će najkasnije za 10 dana biti u funkciji, kazao je u Bojama jutra direktor bolnice dr Milorad Magdelinić.

Dva rendgen tehničara su na edukaciji u Podgorici, a uporedo se radi na edukaciji ljerkara, kako bi se moglo kadrovski odgovoriti potrebama aparata.

"Mi smo u dogovorili sa Kliničkim centrom da angažujemo njihove ljekare koji već imaju iskustva pri radu sa magnetnom rezonancom tako da ćemo već od samog starta imati sigurnu dijagnostiku, validne rezultate i stručne nalaze koji će biti sigurni za postavljanje dijagnoze".

Pored magnetne bolnica je dobila i digitalni rendgen koji je u funkciji već tri mjeseca.

"Istovremeno prije tri mjeseca dobili smo laparoskopski stub novije generacije i on je već u funkciji, na njemu rade hirurzi, ginekolozi i urolozi. U beranskoj bolnici prije pola godine počela je sa radom patohistološka laboratorija sa veoma savremenom opremom i ona radi takođe u saradnji sa ljekarima iz Kliničkog centra koje smo angažovali a naš jedan ljekar se nalazi na specijalizaciji iz patologije", rekao je Magdelinić.

U bolnici će biti formiran konzilijum koji će određivati prioritete za snimanje na magnetnoj rezonanci.

Planiraju, kazao je direktor bolnice, da će imati između pet i sedam pregleda dnevno, što je blizu 150 na mjesečnom nivou..

Bonus video: