Darmanović: Situacija s požarima u Kolašinu trenutno mirna

Požar je odbačen od kuća i mještani su sinoć do kasnih večernjih sati uspjeli da odbrane neke objekte, kazao je komandir SZS Kolašin

4692 pregleda 28 reakcija 6 komentar(a)
Foto: SZS Kolašin
Foto: SZS Kolašin

Komandir kolašinske Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović kazao je u Bojama jutra da je situacija sa požarima u toj opštini trenutno mirna.

"Dobio sam informaciju iz sela Cerovica da se požar i dalje spušta prema putu i ako preskoči put ići će prema kućama, što ćemo braniti. U ostalim selima je zasad stabilno, požar je odbačen od kuća, mještani su sinoć do kasnih večernjih sati uspjeli da odbrane neke objekte, tako da je stabilno", naveo je on.

Darmanović je rekao da jedino mogu očekivati pomoć od Vojske i kolega iz Podgorice.

"Bila je skoro neprospavana noć, po jedno sat, dva su moji vatrogasci odmorili, Nema pomoći od Direktorata za zaštitu i spašavanje, jedino možemo očekivati pomoć od Vojske Crne Gore i pomoć od kolega iz Podgorice pošto su nam oni najbliži i taj teren je njima najbliži", rekao je.

Darmanović je kazao da je uzrok požaru nepažnja građana. "Ljudi trijebe imanja, otrijebe malo oko kuće, zapale i odu, i taj požar se proširi i izazove ovoliku štetu", ističe komandir SZS Kolašin.

Bonus video: