Osam mjeseci rekonstruišu 270 metara Hercegovačke

Iz Glavnog grada ranije su pojašnjavali da su dotrajale podzemne instalacije i izmještanje vazdušnih vodova koji su prelazili preko balkona i krovova objekata bili razlog kašnjenja, no sada se, ističu, pojavio novi problem

4671 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Iako je prošlog ljeta otpočela rekonstrukcija Hercegovačke ulice u centru Podgorice, još uvijek nije završena.

Gotovo 270 metara Hercegovačke ulice rekonstruiše se osam mjeseci, a rok je probijan već dva puta, iako su nadležni obećavali da neće biti kašnjenja.

Sredinom februara je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević kazao da će radovi biti završeni najkasnije do 20. marta, te da smatra da više nemaju prostora za probijanje roka.

Više od mjesec dana kasnije, građevinske mašine su još uvijek tu.

Iz Glavnog grada ranije su pojašnjavali da su dotrajale podzemne instalacije i izmještanje vazdušnih vodova koji su prelazili preko balkona i krovova objekata bili razlog kašnjenja, no sada se, ističu, pojavio novi problem.

"Da u međuvremenu nije došlo do opšteg rasta cijena, priveli bismo kraju gotovo sve planirane radove sa svega par dana zakašnjenja. U konkretnom slučaju porast cijena je prouzrokovao problem u vezi sa nabavkom kamena, čija se isporuka očekuje u ponedjeljak, a radovi će biti završeni u narednih nekoliko sedmica", saopštili su iz Glavnog grada.

A koliko je to tačno sedmica, ekipa Boja jutra nije uspjela da sazna, i sve su prilike, zaključuju naši sagovornici, da će uži centar Podgoriceg još neko vrijeme izgledati ovako.

Bonus video: