Rješenje Vrhovnog suda: Radulović otet, mučen, zadavljen kablom, tijelo mu spaljeno...

Za vrijeme dvomjesečnog zatočeništva, kavčani su od Kapetana iznuđivali novac i informacije o članovima suprotstavljenog – škaljarskog klana. Tako je, pod prijetnjom, Radulović prije nego je ubijen, pojedine škaljarce namamio u smrt

20589 pregleda 0 komentar(a)
Mile Radulović Kapetan, Foto: Privatna arhiva
Mile Radulović Kapetan, Foto: Privatna arhiva

Kotoranin Mile Radulović, zvani Kapetan, otet je 14. oktobra 2020. i mučen sve do 21. decembra te godine kada je zadavljen električnim kablom. Njegovo tijelo potom je spaljeno.

To piše u rješenju sudija Vrhovnog suda kojim se za još tri mjeseca produžava pritvor Petru Đuroviću, osumnjičenom da je član kavačkog klana Kotorana Slobodana Kašćelana i Igora Božovića, koji se tereti za ubistvo. Za vrijeme dvomjesečnog zatočeništva, kavčani su od Kapetana iznuđivali novac i informacije o članovima suprotstavljenog – škaljarskog klana. Tako je, pod prijetnjom, Radulović prije nego je ubijen, pojedine škaljarce namamio u smrt.

Tokom istrage, supruga ubijenog Radulovića potvrdila je da je na zahtjeve koji su upućeni sa telefona njenog muža predala kavčanima više stotina hiljada eura i dva skupocjena sata u Kotoru. U rješenju se detaljno opisuje i način na koji je 21. decembra 2020.godine ubijen Radulović a među dokazima su i fotografije osumnjičenih koje su napravljene sa Radulovićem dok su ga držali otetog, ali i one koje su pripadnici klana napravili nakon što su ga ubili.

Istraga ipak još nije završena jer nijesu obavljena sva vještačenja, među kojima i DNK analiza. Hrvatski stručnjaci tek treba sa sigurnošću da utvrde da li pronađeni posmrtni ostaci pripadaju Raduloviću.

Bonus video: