Stara Varoš kao Skadar na Bojani: Rekonstrukciji se ne nazire kraj

A da ove ulice postanu kaldrme potreban je kamen koji je u ovom trenutku stopirao radove Potrebno je, kažu iz Agencije, izgradnja dodatnih šajtova

2611 pregleda 2 komentar(a)

Srce Podgorice, Stara Varoš mjesecima unazad izgleda kao gradilište, a rekonstrukcija ove dvije ulice kažu mještani podsjeća na izgradnju Skadra na Bojani, jer se radovima ne nazire kraj.

Krajnji rok za rekonstrukciju Ulica Sava Lubarde i Spasa Nikolića u Staroj Varoši prvobitno je bio u oktobru 2021. godine. Sada, skoro pet mjeseci kasnije, pojavili su se novi razlozi za odlaganje završetka radova.

Raskopana ulica, od dasaka improvizovani poklopci za šahte, prašina i nagomilana zemlja žiteljima ovog dijela Podgorice stvaraju velike teškoće.

A da ove ulice postanu kaldrme potreban je kamen koji je u ovom trenutku stopirao radove.

Osim problem s nabavkom potrebnog kamena iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice navode i drugi razlog:

"Obavještavamo vas da je na zahtjev mještana koji je “Vodovod i kanalizacija” prihvatio, izvršena izmjena projekta vodovoda kojom je predviđena izgradnja tri dodatna šahta u Ulici Sava Lubarde. Vrijeme koje je bilo potrebno za izmjenu projekta, kao i sami radovi na šahtovima u ograničenom prostoru na dubini od dva metra, koji obuhvataju i prespajanje potrošača, prouzrokovalo je prolongiranje roka izvođenja radova koji bi trebalo da budu završeni u aprilu", navodi se u saopštenju,

A mještani Stare varoši se nadaju da će ovo biti poslednje odlaganje završetka radova, te da će uskoro moći da prošetaju ulicama ili jednostavno izađu iz svojih kuća.

Bonus video: