Protest taksista odložen, nadaju se da će političke partije reagovati

"Protest će biti u toku narednog mjeseca, prije 1. maja. Obratili smo se poslaničkim klubovima vladajuće većine, ali nismo dobili odgovor", rekao je Pavlović

2339 pregleda 28 reakcija 3 komentar(a)

Taksisti neće održati protest sjutra, kako je najavljeno, zbog nevremena, rekao je u Bojama jutra predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović.

"Nadamo se da će političke partije kojima smo se obratili imati više prostora da razmotre naše zahtjeve. Protest će biti u toku narednog mjeseca, prije 1. maja. Obratili smo se poslaničkim klubovima vladajuće većine, ali nismo dobili odgovor", rekao je Pavlović.

Navodi da su održali sastanak sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem koji je, tvrdi, obećao da će Skupštini uputiti izmjene i dopune Zakona i akcizama.

"Međutim on se tog dana oglasio i kao nenadležan. To je poslato Skupštini, ali faktički nema ništa".

Neka društva podigla su za 10 centi cijenu, ali navodi da, kada bi se krenulo u poskupljenje, ono bi realno iznosilo 50 centi.

Pavlović dodaje i da mnogo prevoznika nije produžilo licence.

"Prema podacima iz 2019. godine auto-taksi preduzetnika je bilo preko 1.500, a prema novim podacima ima nas 960", rekao je.

Bonus video: