Lasica: Građani nisu shvatili da mogu i da treba da kazne političare

"Ovo je stvarno mučenje za sve, najviše za građane koji trpe posljedice toga što mi nemamo vladu koja će da radi svoj posao. Nemamo ni Skupštinu koja funkcioniše. Važni zakoni čekaju na usvajanje"

6986 pregleda 73 reakcija 14 komentar(a)

Političarima, izgleda, može biti, a građani očigledno nisu shvatili da mogu da ih kazne i da treba da ih kazne, rekla je u Bojama jutra urednica TV Vijesti Danijela Lasica komentarišući neformiranje manjinske vlade.

Ona navodi da je u poslednje vrijeme manjinska vlada tema broj jedan u Crnoj Gori, te da će vjerovatno tako biti dok je ne formiraju.

"A čini mi se da u to više niko ne vjeruje, pa ni sami oni koji su predložili to. Svakog dana čujemo nove stavove, datume i rokove. Novinari funkcionišu tako što imaju svoje izvore u političkim partijama i vi ste nekad na osnovu njih mogli da napravite priču i to da bude tako. Sada se dešava da ako vam neki izvor da informaciju ona poslije sat vremena može da bude netačna", objašnjava Lasica.

Smatra da se radi o velikoj neozbiljnosti političkih partija i aktera.

"Ovo je stvarno mučenje za sve, najviše za građane koji trpe posljedice toga što mi nemamo vladu koja će da radi svoj posao. Nemamo ni Skupštinu koja funkcioniše. Važni zakoni čekaju na usvajanje. Ali izgleda da političarima može biti. Građani očigledno nisu shvatili da mogu da ih kazne i da treba da ih kazne", rekla je Lasica.

U pitanju su, kaže, čisto partijski interesi.

"Imamo situaciju u Beranama gdje je SNP pojedinačno najjača partija, a DF i Berane sad ih ucjenjuju da neće formirati vlast sa njima ukoliko uđu u manjinsku vladu, i imamo odgovor SNP koji kaže ako nam ne date vlast u Beranama, mi ćemo da oborimo vlast u Nikšiću i Mojkovcu. Ne može niko da mi kaže da su to interesi građana i birača", poručuje Lasica.

Bonus video: