U Crnoj Gori pravo glasa na izborima u Srbiji ima 1.165 građana

Konzul Srbije Nemanja Sekicki kazao je za Televiziju Vijesti da je izlaznost na zavidnom nivou, te da su očekivanja da će, zbog mogućnosti glasanja na pet birčkih mjesta, prevazići izlaznost na prethodnim izborima

1497 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Pravo glasa na predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima u više opština, uključujući i Beograd, u Crnoj Gori ima 1.165 državljana Srbije, koji su se do 12. marta prijavili na birački spisak.

Glasačka mjesta, osim u Ambasadi Republike Srbije u Podgorici, otvorena su i u Herceg Novom, Sutomoru, Budvi i Beranama.

Konzul Srbije Nemanja Sekicki kazao je za Televiziju Vijesti da je izlaznost na zavidnom nivou, te da su očekivanja da će, zbog mogućnosti glasanja na pet birčkih mjesta, prevazići izlaznost na prethodnim izborima.

Građani sa kojima je elika Televizije Vijesti razgovarala ispred Ambasade, a koji su došli da glasaju, uglavnom ne očekuju značajnije promjene na političkoj sceni Srbije.

Sekicki je za TV Vijesti kazao da je izlaznost zavidna.

"Sama namjera i želja koja je prethodno izražena da se glasa na ovim biračkim mjestima jasan je pokazatelj da na ovim izborima možemo očekivati mnogo veću izlaznost nego na prethodnim izborima", rekao je Sekicki.

Bonus video: