Marković: DPS namamio URU i SNP, kad su pristali zateže sa svake strane

Kao problem vidi i to što nije poznato koliko će vlada trajati, te dodaje da bi najgore bilo o tome pregovarati tek nakon što ona bude formirana

18642 pregleda 19 komentar(a)

Odlaganje formiranja manjinske vlade nije dobro za cjelokupno društvo jer imamo vladu koja je u tehničkom mandatu, a pregovori oko formiranja manjinske su se iskomplikovali. Mene to ne čudi znajući političko iskustvo koje ima DPS, rekao je u Bojama jutra na TV Vijesti direktor RTV Nikšić Nikola Marković.

"DPS je potencijalne partnere, URU i SNP namamio da će dati podršku manjinskoj vladi, sad kad su oni pristali zateže se sa svake strane. Bilo ko ko je ušao u vrstu političke kombinatorike sa DPS-om, praksa je pokazala da nije dobro prošao", kazao je Marković.

Dodaje da je jasno da, šta god ko mislio o manjinskoj vladi, trenutna situacija nije dobra.

"Plašim se da će dodatno izazvati podjele. Vidite da se velike polemike stvaraju oko zakazivanja sjednice Skupštine, SDP i ostali traže od predsjedavajućeg Strahinje Bulajića zakažu sjednicu, on se poziva na Ustav...".

Kao problem vidi i to što nije poznato koliko će vlada trajati, te dodaje da bi najgore bilo o tome pregovarati tek nakon što ona bude formirana.

"Mi ne znamo do kad će ta vlada trajati. Iz URE i DPS govore o maksimalno godinu dana, SNP kaže da bi mogla i pun mandat. Imamo koliziju stavova. Važno je da kao građani znamo do kad će buduća vlada trajati, da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da li će biti zajedno sa predsjedničkim", smatra Marković.

Dodaje da ako se formira vlada na godinu dana, onda treba odrediti njene prioritete, među kojima je priprema fer i slobodnih izbora.

"A ako je već tako, onda se postavlja pitanje zašto manjinska a ne tehnička. Bojim se da će se politička situacija samo usložnjavati", poručio je Marković.

Bonus video: