Ajković: Posao u rukama Novovića, ukoliko se dokaže da je snimak autentičan stranke i akteri su diskreditovani

Ističe da je sada posao u rukama Tužilaštva na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem da ispita da li je snimak autentičan ili lažan

5450 pregleda 2 komentar(a)

Ukoliko se dokaže da je snimak kupovine glasova autentičan to će značiti veliku mrlju za one koji su se našli na njemu, ne samo za Ulcinj. Takva stranka i takvi političari diskredituju sebe da ne mogu da budu neka buduća vlast niti konstruktivna opozicija, kazao je u Bojama jutra urednik TV Vijesti Danilo Ajković.

"Nismo imali nijedan izborni proces a da ga nisu obilježile određene izborne neregularnosti, uoči ili na dan izbora. Sjutra se ponavljaju izbori na jednom biračkom mjestu u Ulcinju, i kakav god da bude rezultat on se može povezivati sa pojavljivanjem snimka", rekao je Ajković.

Ističe da je sada posao u rukama Tužilaštva na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem da ispita da li je snimak autentičan ili lažan.

"Da utvrde ko ga je objavio ako je lažan i kome je htio nanijeti štetu, da se vidi ko je učestvovao u tome i procesuiraju se ti ljudi. Ovdje je ključna komunikacija sa javnošću. Kada smo imali aferu "Snimak" tužiteljka Klikovac je u roku 2-3 dana rekla kako tu nema ničeg nezakonitog. Tužilaštvo će ovdje morati da kaže na koji način su to utvrdili i ubijede javnost u ispravnom svkog rada i ispravnost izbornog procesa", navodi Ajković.

Bonus video: