Mrdović: Manjinska vlada urušiće mogućnost zajedničkog predsjedničkog kandidata nove vlasti

"Ono što možemo da vidimo je politička ironija Demokratskog fronta koji je učinio sve da sruši prethodnu vladu, a sada vidimo da njihov predstavnik Bulajić čini sve da ne zakaže bilo koju sjednicu parlamenta u strahu da u međuvremenu na dnevni red ne stigne predlog za manjinsku vladu", objasnila je Mrdović

4477 pregleda 5 komentar(a)

Lopta je u dvorištu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i sve što se dešava sa manjinskom vladom je posljedica onih diktata koji dolaze od njega, rekla je u Bojama jutra Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu.

"Vidim da se pominje potencijalni ulazak SDP, do juče se pominjao ulazak predstavnika SD-a. Dakle svih onih partija koje su godinama bile jak saveznik DPS-a, to je drugim riječima ulazak DPS-a u Vladu. treba otvoreno reći stvari", kaže Mrdović.

Ona navodi da je u pitanju neustavna manjinska vlada.

"Mislim da građani ove države treba da znaju da li ima ili nema manjinske vlade. Ono što možemo da vidimo je politička ironija Demokratskog fronta koji je učinio sve da sruši prethodnu vladu, a sada vidimo da njihov predstavnik u parlamentu Strahinja Bulajić koji predsjedava, čini sve da ne zakaže bilo koju sjednicu parlamenta u strahu da u međuvremenu na dnevni red ne stigne predlog za manjinsku vladu", objasnila je Mrdović.

Javnost, navodi ona, može vidjeti kako to izgleda "kad dozvolite sebi da padnete na uže DPS-a. Onaj ko je u ovoj zemlji pao na uže DPS-a, teško da je politički profitirao i ostvario benefit, obično je postao gubitnik".

Mrdović smatra da su izbori u Glavnom gradu mjerilo i da će dosta toga opredijeliti.

"Mislim da će omjer svih budućih dešavanja biti rezultat izbora u Podgorici. Ono o čemu se ne priča, a trebalo bi, su predsjednički izbori naredne godine. Mislim da će formiranje manjinske vlade, ako do njega dođe, u dobroj mjeri će razvodnjiti priču i urušiti mogućnost da nova vlast ima kvalitetnog zajedničkog kandidata koji će moći da parira Đukanoviću", poručila je Mrdović.

Bonus video: