Đurović: Ne očekujemo da će Crnu Goru posjetiti manje ruskih turista

Navodi da je Ministarstvo ekonomskog razvoja spremno za sezonu, te da se na tome se puno radilo posljednjih mjeseci. Ona je rekla da je avio povezanost Crne Gore poboljšana, te da će biti još bolja od aprila, nego što je bila prošle godine

5512 pregleda 8 komentar(a)

Ne očekujem da će Crnu Goru posjetiti manji broj ruskih turista nego prošle godine, prije svega zato što je Rusija prije par dana ponovo otvorila avio povezanost sa još 52 zemlje tako da ruski državljani i dalje imaju veću mogućnost nego prošle godine da doputuju u Crnu Goru, kazala je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović.

Navodi da je Ministarstvo ekonomskog razvoja spremno za sezonu, te da se na tome se puno radilo posljednjih mjeseci.

Ona je rekla da je avio povezanost Crne Gore poboljšana, te da će biti još bolja od aprila, nego što je bila prošle godine.

"Mi smo destinacija koja je ostvarila najveći rast turizma u odnosu na prošlu godinu na svijetu", rekla je Đurović.

Tijana Kotarc iz Turističke organizacije Budva kazala je da u Budvi trenutno boravi oko 8.000 turista, što je malo i neočekivana brojka s obzirom na to u kom periodu godine se nalazimo.

"Ali i nije ukoliko znamo da je veliki broj turista prijavljen kao turisti iz Ukrajine i Rusije. Najveći broj gostiju jeste u privatnom smještaju, oko 6.000, u hotelima oko 2.000".

Pripreme za sezonu, navodi, idu svojim tokom.

"Nadamo se da izbori koji će biti u sred turističke sezone neće ništa omesti jer ovo nije prvi put da se susrećemo sa ovakvom situacijom tako da znamo koliko je turizam prilagodljiva grana privrede tako da smo spremni za bilo kakav scenario", rekla je Kotarac.

I Tivat je spreman za novu turističku sezonu jer su sa pripremama krenuli dosta rano, kazala je Tamara Krstović iz Turističke organizacije Tivat.

"Sve radimo da bi nam sezona bila što bolja i da bi je produžili. Aktivno radimo na promociji sezone tako da mogu reći da smo spremni. Dosta smo pozitivni i imamo dobre najave uprkos trenutnoj situaciji tako da se nadamo najboljem".

Kako je navela, u Tivtu trenutno boravi preko 1.800 turista, uglavnom sa tržišta Rusije i Ukrajine, zatim iz regiona, Bosne i Hercegovine i Njemačke.

"U odnosu na prethodne godine bilježimo povećanje, mada ne možemo govoriti o nekom realnom broju", rekla je Krstović.

Bonus video: