Miloš Medenica napustio Crnu Goru u decembru: Raspisaće se potjernica i provjeriti porijeklo njegove imovine

Njegova majka, za sada, nije sumnjiva ali će se njeni postupci detaljno istražiti

51759 pregleda 199 reakcija 30 komentar(a)
Miloš Medenica, Foto: Libertas
Miloš Medenica, Foto: Libertas

Miloš Medenica, sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, napustio je Crnu Goru u decembru prošle godine i otada samo jednom dolazio u zemlju, saznaje Televizija Vijesti.

Kako nezvanično saznajemo, za njim će uskoro biti raspisana potjernica a provjeriće se i porijeklo njegove imovine, zbog sumnje u šverc cigareta i trgovinu drogom.

Njegova majka, za sada, nije sumnjiva ali će se njeni postupci detaljno istražiti.

Miloš Medenica, protiv kog se vodi istraga zbog više teških krivičnih djela, Crnu Goru je napustio u decembru prošle godine i to dva dana nakon što je uhapšen njegov prijatelj, policajac Darko Lalović, koji je bio lično obezbjeđenje njegove majke Vesne Medenice, dok je bila predsjednica Vrhovnog suda.

To tvrde sagovornici Televizije Vijesti iz istrage, koji dodaju da je od tada Medenica samo jednom na kratko ušao u Crnu Goru i to kako bi prisustvovao sahrani bliske osobe.

Koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović ponovo odbacuje optužbe na račun bezbjednosnog sektora zbog bjekstva Medenice.

Iz policije i dalje ne odgovaraju na naša pitanja o ovom slučaju i upućuju na Specijalno tužilaštvo.

Ipak, nezvanično saznajemo da je predmet protiv Medenice formiran sredinom marta i to nakon što je EUROPOL dostavio dopunu dokaza protiv njega.

U ovom trenutku, tvrde sagovornici Televizije Vijesti, Specijalno tužilaštvo ima čvrste dokaze na osnovu kojih će veoma brzo biti i zvanično pokrenuta istraga protiv Medenice, a odmah potom i raspisana potjernica.

Istovremeno će pokrenuti i finansijsku istragu i utvrditi porijeklo njegove imovine.

Medenica je, po porukama preko aplikacije Skaj, švercovao cigarete i kupovao drogu, i tvrdio da o tome sve zna njegova majka od koje može očekivati zaštitu.

Specijalno tužilaštvo za sada nema dokaza da je i Vesna Medenica učestvovala u kriminalnim radnjama, ali tvrde da će njeni postupci biti detaljno analizirani, te da neće biti pošteđena, ako bude bilo dokaza.

Abazović kao neumjesno vidi pitanje da li je i ona napustila zemlju.

Sagovornici iz istrage objašnjavaju i da za razliku od Lalovića, koji važi za člana kavačkog klana kojem se pripisuje ubistvo Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić, Medenica pripada drugoj kriminalnoj grupi, čija djela tek treba da budu objelodanjena.

Bonus video: