Niko ne preuzima krivicu što će policajci vjerovatno ostati bez službenih vozila

Baš kao i prošle, uoči sezone, crnogorskim policajcima i ove godine prijeti patroliranje pješice

6379 pregleda 10 komentar(a)
Policijska vozila, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Policijska vozila, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Sve su prilike da će crnogorski policajci ponovo ostati bez službenih vozila zbog isteka finansijskog lizinga ali za to niko ne preuzima krivicu, jer i iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i iz Uprave za katastar, tvrde da su svoj dio posla uradili kako treba i na vrijeme.

Ipak, izvjesno je da će se morati tražiti neko alternativno rješenje, da policajci tokom sezone ne bi opet patrolirali pješke, kao uoči prošlog ljeta.

Baš kao i prošle, uoči sezone, crnogorskim policajcima i ove godine prijeti patroliranje pješice.

Razlog je isti – istek finansijskog lizinga i kasno raspisan tender za nova službena auta.

Iz MUP tvrde da oni za to nisu krivi, jer su svoj dio posla uradili na vrijeme i formirali radnu grupu još u oktobru.

S druge strane, iz Uprave za katastar i državnu imovinu, koja nabavlja vozila, kažu da su tehničku dokumentaciju od MUP-a dobili 17. decembra prošle godine, ali da su je morali izmijeniti.

Desetak dana nakon toga, tražili su od Ministarstva finansija i socijalnog staranja informaciju kada će biti obezbijeđen novac za nabavku vozila, na šta im resor Milojka Spajića odgovorio da je za to određeno tri miliona eura u ovogodišnjem budžetu.

Tek nakon toga i usvajanja plana centralizovanih javnih nabavki, stvorili su se svi uslovi za pokretanje postupka javne nabavke.

Rok za otvaranje ponuda prvobitno je bio 5. april, ali je zbog izmjena tenderske dokumentacije, pomjeren za 20. Od dana zaključenja ugovora, najpovoljniji ponuđač ima najviše 200 dana za isporuku vozila.

U MUP-u se nadaju da će prije isteka tog roka uspjeti da nađu neko rješenje.

A vremena nema još puno, jer ako se brzo ne nađe rješenje, policajci će ponovo nekoliko mjeseci biti bez patrolnih automobila, i to usred turističke sezone.

Povezani članci

08. April 2022.

Policiji opet prijeti pješačenje

Bonus video: