Taksisti u 11 kreću u protestnu vožnju Podgoricom

Očekuju da će ih neko primiti neko iz Skupštine Crne Gore

3867 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Taksisti će se okupiti danas u 11 časova u Ulici Šarla do Gola kod Duvanskog kombinata i uputiti se ka zgradi Skupštine Crne Gore kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo uslovima u kojima rade.

Predsjednik strukovnog sindikat taksista Crne Gore Borislav Pavlović kazao je u Bojama jutra da očekuju da će neko primiti predstavnike taksista, a da bi najbolje bilo da to bude Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore.

"Mi smo se obraćali Vladi i 10. marta smo imali sastanak sa ministrom finansija i socijalnpg staranja Milojkom Spajićem gdje je on prihvatio da prelolži izmjene i dopune Zakona o akcizama gdje bi bilo 40 odsto smanjenja akciza. Međutim oni su se oglasili kao nenadležni jer to Skupština treba da usvoji", kazao je Pavlović.

Ističe da je preko 600 taksista odjavilo svoju licencu jer nisu imali uslova za rad.

"Posebni su problemi fiskalizacije, sve zbog greške Ministarstva finansija i socijalnog staranja koje je u 1. juna promijenilo pravilnik za auto-taksi vozila. Nakon našeg istupanja inspekcija je počela da radi ali provjeravaju nas, koji smo se fiskalizovali", rekao je Pavlović.

Bonus video: