Đurović: Zadovoljan sam što dolazi do češće smjene vlasti, dobar način da se građani oslobode strahova

Đurović navodi da su RTCG i neke institucije pod partijskim uticajem onih koji su 30. avgusta smijenili DPS - "sada ih oni kontrolišu"

3276 pregleda 10 komentar(a)

Dobro je da će se proces formiranja manjinske vlade završit na način koji je započet. Shvatio sam da je ovo način koji je najbolje idejno razrađen, za razliku od drugih rješenja koja se nude kao što su izbori ili tehnička vlada, kazao je u Bojama jutra direktor Media centra Goran Đurović.

"Ne zna se ko bi tehničku vladu koncipirao i sastavio. Sa druge strane izborni uslovi u Crnoj Gori danas nisu takvi da mogu podrazumijevati održavanje fer izbora, tako da će ta manjinska vlada pretpostavljam biti posvećena pripremi terena za nove izbore, što sam shvatio da je jedan od prioriteta", rekao je Đurović.

Kazao je da je kao građanin zadovoljan što nakon 30. avgusta dolazi do češće smjene vlasti i da je on to očekivao, jer je to dobar način da se građani oslobode svih strahova i da se partije sa svim potencijalom i nedostacima prikažu građanima.

Đurović navodi da su RTCG i neke institucije pod partijskim uticajem onih koji su 30. avgusta smijenili DPS - "sada ih oni kontrolišu".

Tvrdi da je RTCG prekršio pravilnik koji je donio Savjet, a koji zabranjuje da se vrši bilo kakvo anketiranje građana od strane novinara i da se ono treba povjeriti profesionalizovanim agencijama.

Povezani članci

13. April 2022.

RTCG klikom ispituje građane o sankcijama Rusiji

"Suština priča je da je ovo rezultat političkih dogovora koji su napravljeni kada je izabran novi savjet i onda generalni direktor. Demokratski front je imao svoj dio menadžemnta, ima ga dan danas. Ljudi koji su na čelu TVCG, gospođa Tomašević koja je izabrana nezakonito, gospodin Vešovića koji je dio tog paketa, DF ili drugih političkih grupacija bliskih DF-u, direktora Radija takođe. Gospodin Raonić je takođe nezakonito izabran. Doskorašna vlast je pokazala da joj nije stalo do vladavine prava i oslobađanja institucija", poručio je Đurović.

Bonus video: