Medojević imao i tajnu dokumentaciju o budvanskoj kriminalnoj grupi koju je sačinila ANB?

Televizija Vijesti je pitala direktora ANB Dejana Vukšića šta je preduzeto nakon što je u policijskom vozilu pronađena dokumentacija tajne službe i da li je ispitao ko je od njegovih službenika dostavljao tajne informacije Medojeviću

39803 pregleda 55 reakcija 5 komentar(a)
Privođenje Medojevića, Foto: Boris Pejović
Privođenje Medojevića, Foto: Boris Pejović

Policijski službenik Dalibor Medojević, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je odavao podatke škaljarskom kriminalnom klanu, po dokazima do kojih je došlo Specijalno državno tužilaštvo (SDT), kod sebe je imao i tajnu dokumentaciju o djelovanju budvanske kriminalne grupe, a koju je sačinila Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Radonja - to je u kriptovanim komunikacijama bilo kodno ime visokog policijskog službenika Medojevića, uhapšenog 8. marta zbog sumnje da je odavao podatke vođi škaljarskog klana Jovanu Vukotiću.

Po pouzdanim saznanjima Televizije Vijesti, tokom pretresa službenog vozila koje je koristio, pronađena je kopija informacije ANB, sačinjene 3. januara 2020. godine, koja je klasifikovana kao "tajno", a koja se odnosi na djelovanje budvanske kriminalne grupe, usko povezane sa škaljarcima.

To je bio razlog da Televizija Vijesti pita direktora ANB Dejana Vukšića šta je preduzeto nakon što je u policijskom vozilu pronađena dokumentacija tajne službe i da li je ispitao ko je od njegovih službenika dostavljao tajne informacije Medojeviću.

Iako je pretres bio ove godine, Vukšić odgovara da tada nije bio direktor tajne policije.

Medojević se sumnjiči da je član kriminalne grupe koju su, prema tužilačkim spisima, organizovali Vukotić i Jovan Vukadinović, a koji su obezbijedlii četiri miliona eura za likvidacije članova suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana.

Ubistva ipak nijesu počinjena.

Policiski službenik se našao iza brave nakon što su istražitelji došli do dokaza da je putem kriptovanog telefona od oktobra 2019. godine ostvarivao komunikaciju sa Vukotićem, ali i ubijenim Igorom Dedovićem, koji je takođe važio za jednog od vođa škaljaraca.

Prema tužilačkim spisima, Medojević je Vukotića obavještavao o planiranim pretresima kako bi ostali članovi kriminalne grupe na vrijeme mogli da uklone eventualne dokaze.

Za potrebe škaljaraca, po prikupljenim dokazima, Medojević je provjeravao pripadnike kavačkog klana, ali i u policijskoj evidenciji provjeravao vozila za koja su se interesovale njegove vođe.

Medojević se nalazi u istražiteljnom zatvoru, jer mu je nedavno, zbog opasnosti od bjekstva vijeće podgoričkog Višeg suda produžilo pritvor za još dva mjeseca.

Bonus video: