Do danas u Luku Kotor uplovilo više putnika nego tokom 2021.

"Do kraja aprila očekujemo dolazak još 21 broda, što znači da ćemo od početka januara do kraja aprila imati realizaciju od 41 dolaska što je zaista fantastično", kazala je

4441 pregleda 0 komentar(a)

Do danas je u kotorsku Luku je uplovilo ukupno 20 kruzera sa 10.182 putnika i već sada su prevaziđena naša očekivanja, kazala je u Bojama jutra predsjednica Odbora direktora Luke Kotor Ljiljana Popović Moškov.

On navodi da je već pređen prošlogodišnji broj putnika.

"Za čitavu prošlu godinu uplovilo samo 64 broda sa 9.139 putnika, znači da smo već prevazišli broj putnika koji je posjetio naš grad ili uopšte Crnu Goru. Do kraja aprila očekujemo dolazak još 21 broda, što znači da ćemo od početka januara do kraja aprila imati realizaciju od 41 dolaska što je zaista fantastično", kazala je Popović Moškov,

Dodaje da je na nivou čitave godine planira dolazak 240 kruzera, da već sada sa sigurnošću može reći da će plan biti realizovan čak i sa nekim procentom njegovog premašenja.

"Mi smo optimisti i mnogo smo zadovoljni što napokon poslije dvije godine stagnacije i velike štete koju je Luka pretrpjela možemo sada i sa radošću i sa sigurnošću da očekujemo da će ova godina biti uspješna i da ćemo uspjeti da saniramo štetu koju smo pretrpjeli zadnje dvije godine. U tom kriznom vremenu menadžment je pokazao da je na vrhunskom nivou. Uspjeli smo da sačuvamo Luku, da servisiramo svoje obaveze, odobren nam je kredit Investiciono razvojnog fonda Crne Gore. Idemo hrabro i očekujemo svakog dana da se raspiše javni poziv za izvođača radova i opreme, krećemo čak i u investiciju proširenja našeg marinskog dijela gdje ćemo kapacitete za jahte i brodove povećati za nekih 70 odsto", poručila je Popović Moškov.

Bonus video: