Bešić: SNP da ubrza procese formiranja i funkcionisanja ove vlade

Smatra da je spajanje resora zakomplikovalo funkcionisanje vlade, te da je očekivano da sada dođe do povećanja broja resora, odnosno njihovog razdvajanja

4388 pregleda 9 komentar(a)

Bilo je za očekivati da u trenutku izglasavanja nepovjerenja postojećoj Vladi već postoji neki čvršći dogovor, međutim vrijeme pokazuje da nemamo takvu situaciju, kazala je u Bojama jutra Milena Bešić (CEDEM).

Navodi da je u fokusu ponovo SNP, koji je dugo pregovarao sa svojim članstvom.

"Oni sada moraju ponovo da zasijedaju i nadam se da neće trajati koliko i prvog puta, da će se konačno staviti opšti društveni interesi na prvo mjesto, a ne partijski. Ovako dugo otezanje dovodi sve učesnike u neke verbalne sukobe, uslovljavanje, mučno je gledati šta jedni drugima imaju da kažu. SNP treba da ima u vidu situaciju, i da ubrza procese formiranja i funkcionisanja ove vlade", rekla je Bešić.

Smatra da je spajanje resora zakomplikovalo funkcionisanje vlade, te da je očekivano da sada dođe do povećanja broja resora, odnosno njihovog razdvajanja.

"Ovaj broj je veći nego u posljednje tri vlade. Ne znam da li smo ikada imali 20 ministarstava. Djeluje mi da se želi ugoditi svakom političkom akteru, pa da se za svakog nađe adekvatno mjesto. Postoji potreba da se rasterete određeni resori i posveti pažnja kako bi adekvatno radili svoj posao", rekla je Bešić.

Bonus video: