Radulović: Postoji mogućnost da će DPS u Skupštini raditi ono što je DF radio Krivokapiću

"Niko od nas nije srećan što bi DPS mogao da se oživi. Najviši partijski zvaničnici kao ni predsjednik ne kriju oduševljenje što će imati priliku da odlučuju o pokretima nove vlasti"

11652 pregleda 17 komentar(a)

Gotovo sva imena budućih ministara već su objavljena u medijima, tu nema nekih nedoumica, osim kada je riječ o tome ko će predstavljati Hrvatsku građansku inicijativu u vladi, kazala je u Bojama jutra Mila Radulović, urednica političke rubrike u ND Vijesti.

"Poznato je da će vlada imati više resora što je naišlo na kritike zbog ogromne administracije. To može i ne mora biti namirivanje partija, jer se pokazalo da je sadašnja vlada skrojena po uzoru na skandivnavske zemlje potpuno nerealna. U pojedinim ministarstvima sabijeni su resori", objašnjava Radulović.

U vladi će mjesto naći i dva ministra bez portfelja.

"Mislim da je jedno mjesto ministra bez portfelja namijenjeno Zoranu Miljaniću iz CIVIS-a, koji je sada u MUP-u i koji ima iskustvo u državnoj upravi. Mislim da nije loše da ostane kao neko ko je dio sistema. Njemu će biti zaduženje borba protiv korupcije", kazala je Radulović.

Dodala je da je pomirenje u državi je smisao ove vlade, te da ni DPS ni SD nisu razvlašćeni u institucijama.

"Niko od nas nije srećan što bi DPS mogao da se oživi. Najviši partijski zvaničnici kao ni predsjednik ne kriju oduševljenje što će imati priliku da odlučuju o pokretima nove vlasti. Bojim se da će oni u Skupštini raditi ono što je Demokratski front radio Zdravku Krivokapiću. DPS nije izašao ni sistema", smatra Radulović.

Kada je riječ o ostavki potpredsjednika Skupštine Strahinje Bulajića, Radulović navodi da je problem što je toliko vremena izgubljeno, a Bulajić politički sagorio.

"Bulajić je dok mu se ne konstatuje ostavka i dalje na funkciji potpredsjednika iako neki ljudi kažu da je on već pokupio stvari i otišao iz kabineta. Mandatar je pričao sa Ibrahimovićem. Očekuje se da ovih dana sjednica bude zakazana", kazala je.

Bonus video: