Otkupna cijena za otpadna vozila povećana na 400 eura po toni

"Cijena čistog željeza se već kreće prema 500 eura pa smo se mi morali uskladiti sa tim trendovima i ponuditi visočiju cijenu za otkup otpadnih vozila koja se dominantno sastoje od raznih vrsta metala", kazao je Boljević

7858 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Otkupna cijena za otpadna vozila sa 180 eura po toni povećana je na 400 eura kako bi podstali građane da odlažu otpad na ekološki propisan način, te kako bi se vozila adekvatno tretirala u pogonima deponije.

To je u Bojama jutra rekao Arsenije Boljević, direktor Deponije.

"Drugi razlog je taj što se uglavnom sve cijene kreću ka gore pa su i cijene ovih recikliranih materijala pogotovo željeza u posljednjih nekoliko nedjelja skočile značajno, mogu da kažem čak i duplo. Cijena čistog željeza se već kreće prema 500 eura pa smo se mi morali uskladiti sa tim trendovima i ponuditi visočiju cijenu za otkup otpadnih vozila koja se dominantno sastoje od raznih vrsta metala", kazao je Boljević.

Dodaje da na području Konika, Zagoriča, Maslina, Zlatice i Zete cvjetaju divlji otpadi vozila.

"To su nefiskalizovani otkupljivači koji nemaju apsolutno nijednu dozvolu Agencije za zaštitu životne sredine da se bave sa tim poslom i ovom prilikom pozivam nadležne inspekcijske službe da se sa tim problemom pozabave", rekao je Boljević i kazao da su oni 2010. godine u pogon uložili miliom i po eura, kako bi u potpunosti riješili ovaj problem, međutim ostao je problem nelegalnih otkupljivača pa smo otišli korak dalje.

"Potrebno je da se preko sajta ili kontakt telefona prijavi vozilo, dokaz o vlasništvu je naravno neophodan kako bismo znali da je tu i pristanak vlasnika i sve što građanin treba da uradi jeste da dođe za novac", objasnio je Boljević.

Bonus video: