Nikolić: Medenica mnogo toga zna, pitanje je da li će joj biti interes da progovori

"Nama je najpreče da skrpimo vladu, to je primarno, a ovo čišćenje institucija i istraživanje dubinske truleži vidjećemo dokle će doći, da li će politika opet staviti neke limite. Za sad ne liči na to i to je dobro", rekao je Nikolić

20971 pregleda 20 reakcija 6 komentar(a)

Vesna Medenica mnogo toga zna i samo je pitanje da li će u nekom trenutku biti njen interes da progovi, kazao je u Bojama jutra novinar Monitora Predrag Nikolić.

On navodi da bi u drugoj državi ovakav slučaj iz temelja pokrenuo neke stvari, ali ne i ui Crnoj Gori.

"Mi u konstantnoj krizi i političari su glavne zvijezde. Nama je najpreče da skrpimo vladu, to je primarno, a ovo čišćenje institucija i istraživanje dubinske truleži vidjećemo dokle će doći, da li će politika opet staviti neke limite. Za sad ne liči na to i to je dobro", rekao je Nikolić.

Kako navodi, ovaj slučaj će biti dobar lakmus papir za novu vladu, dokle je spremna da ide u obećanim reformama.

"Čini se da je ovo dobar test spremnosti za Vladu, vidjeti oće li osnažti Tužilaštvo i sudstvo ili će se ovo pretvoriti u farsu kakvu smo imali prilike ranije da vidimo".

Smatra da prijetnje Miloša Medenicu nisu toliko problematične koliko to što je mogao da ih ispuni.

"Prema informacijama iz strage i njegova majka je bila uključena u to. Treba odati priznanje novom glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, ovo je hrabar potez. Krenulo se ozbiljno u istragu, ali pošto znamo da ovdje sve zavisi od politike vidjećemo kako će se stvari odvijati kad se formira nova vlada jer mnoge stvari će zavisiti od DPS-a i njihovih dojučerašnjioh satelite. Oni su vladali decenijama i ovakve istrage im ne idu na ruku", poručio je.

Bonus video: