Ubistvo Roganovića i dalje nerasvijetljeno

Ubijeni je bio otac visokorangiranog člana kavačkog klana Duška Roganovića, stric ubijenog Vladimira Roganovića i rođak Kotoranina Slobodana Kašćelana koji operativno važi za jednog od vođa "kavčana"

14292 pregleda 2 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Ni skoro pet godina kasnije nema pomaka u istrazi ubistva Nika Roganovića (66) u hercegnovskom naselju Dubrava. Istražitelji, zvanično, do danas nemaju osumnjičene za taj zločin, ali imaju saznanja i dokaze da su egzekutori duže pratili kretanje Roganovića te da su u noći zločina najmanje dvije osobe sačekale njegov dolazak iz grada. Kada su primijetili da se svojim plavim opelom uputio ka kući, prepriječili su mu put i sasuli u njega kišu metaka.

"Utvrđeno je da su dva, za sada neidentifikovana lica izvjesno vrijeme čekala na licu mjesta oštećenog i kad je isti naišao vozilom ispalila u njegovom pravcu 10 projektila sa udaljenosti od 90 cm ili veće", kazala je viša državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić.

Ubijeni je otac Duška Roganovića, bliskog kavačkom klanu, a koji je tri mjeseca ranije, u aprilu 2017. godine, teško povrijeđen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog automobila. Ni taj slučaj do sada zvanično nije rasvijetljen. Utvrđeno je jedino da je eksplozivna naprava aktivirana mobilnim telefonom i da je u napadu koji je planiran mjesecima unazad učestvovalo više osoba. Ni on nije želio otkriti ko bi mogao da stoji iza pokušaja njegovog ubistva.

Oštećeni je saslušan u Višem državnom tužilaštvu i prilikom saslušanja isti nije izrazio sumnju u odnosu na bilo koje lice kao eventualnog učionioca ovog krivičnig djela učinjenog na njegovu štetu", navodi Čolan Deretić.

Stariji Roganović bio je i stric Vladimira Roganovića, visoko pozicioniranog člana kavčana, koji je likvidiran krajem 2018. godine u Beču. Zato se vjeruje da je samo jedna od oko 50 žrtava rata imeđu „kavčana“ i „škaljaraca“ koji traje od 2014. godine, kada je u Valensiji nestao tovar kokaina. Vjeruje se da je Niko Roganović glavom platio jer su ga „škaljarci“ doživljavali kao člana „kavačkog“ klana, a i zbog toga što je bio rođak sa jednim od vođa „kavčana“ Slobodanom Kašćelanom.

Bonus video: