Zakupci tezgi na nikšićkoj pijaci: Odvojeno prodavanje hrane različitog porijekla i fizički i finansijski problem

To bi značilo da u mliječnoj sali prodaju mliječne proizvode, a vani luk, krompir, pasulj i slično

5274 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Screenshot Youtube/ Televizija Vijesti
Foto: Screenshot Youtube/ Televizija Vijesti

Prodavci mješovite robe na nikšićkoj zelenoj pijaci ovih dana odupiru se nalogu Uprave za bezbjednost hrane, koja im traži da odvojeno prodaju hranu različitog porijekla.

Za njih je to neprihvatljivo jer bi morali da plaćaju dvije tezge i da istovremeno budu i u otvorenom i u zatvorenom dijelu pijace, pa traže da im se prodaja omogući na jednom mjestu. Posebno negoduju jer nema kontrola vanpijačne prodaje, gdje se na trotoarima prodaje "sve i svašta" i niko ne postavlja pitanje bezbjednosti.

Nova pravila na snazi su od 1. aprila, ali ih ne poštuje jedan broj zakupaca tezgi. Od nadležnih traže da u primjeni standarda ne žmure na vanpijačnu prodaju, ali i da se na pijaci stvore adekvatni uslovi.

Prodavci za Televiziju "Vijesti" kažu da se u posljednjih 10-15 godina uložilo malo, dodajući da je problem i fizičke prirode, jer bi to značilo da u mliječnoj sali prodaju mliječne proizvode, a vani luk, krompir, pasulj i slično.

Iz Uprave za bezbjednost hrane kažu da su iste mjere naložili svim pijacama u Crnoj Gori i da su na nekima već vidljivi pomaci.

Bonus video: