Begović: Medenica teško podnijela odluku o premještaju u Istražni zatvor

"Bio sam u tim trenucima pored nje, pokušao sam da je utješim, da joj predočim da se to može desiti svakom čovjeku, da je sudbina surova"

17041 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, osumnjičena da je kao član kriminalne organizacije počinila protivzakoniti uticaj, premještena je oko 15 sati iz Kliničkog centra Crne Gore u Istražni zatvor u Spužu.

Odluka je donijeta nakon što su ljekari utvrdili da Medenica, koja se zbog zdravstvenih problema od 18. aprila nalazila u Kliničkom centru, može boraviti u zatvorskim uslovim, potvrdio je Televiziji Vijesti njen advokat.

"Upravo u trenutku kada sam bio u posjeti mojoj branjenici u KBC- u, u hodniku sam sreo dežurnog ljekara dr Sretena Kavarića koji mi je rekao da su oni predali otpusnu listu u kojoj je navedeno da pacijent Vesna Medenica može da boravi u Istražnom zatvoru uz odgovarajuću pažnju i njegu zatvorskih ljekara i uz odgovarajuću terapiju koju bi primala a koju bi preporučili ljekari KBC. Upravo iz tog razloga zatvorska služba je reagovala i donijela odluku da se Vesna Medenica prebaci u Istražni zatvor. Ona će biti prebačena i smještena u pritvorsku jedinicu kao i svako drugo pritvoreno lice, neće imati bilo kakvih privilegija", rekao je branjenik Medenice, advokat Zdravko Begović.

Medenica je, otkriva Begović, teško podnijela odluku o premještaju u Istražni zatvor.

"To jedno saznanje, spoznaja da odlazi u Istražni zatvor i mnogima oko nje, a tek njoj je vrlo teško pala. Bio sam u tim trenucima pored nje, pokušao sam da je utješim, da joj predočim da se to može desiti svakom čovjeku, da je sudbina surova", rekao je Begović.

Povezani članci

27. April 2022.

Medenica u Istražnom zatvoru

Koordinator službi bezbjednosti, Dritan Abazović, potvrdio je novinarima da je raspisana lokalna potjernica za Medeničinim sinom – Milošem koji je označen kao organizator kriminalne grupe.

"Treba da se raspiše vjerovatno i međunarodna potjernica. Mislim da se te radnje preduzimaju nisam sada u ovom trenutku siguran da vam odgovorim u potpunosti", rekao je Abazović.

Spisak osumnjičenih sve je duži. Službenici sektora za borbu protiv kriminala, zbog sumnje da je pripadao kriminalnoj grupi Miloša Medenice, uhapsili su danas i službenika Carina - Gorana Jovanovića iz Podgorice.

Bonus video: