Pregovori o novoj vlasti u Beranama: Demokrate otpisale SNP, DF još vijeća, sporenje oko predsjednika Opštine

S druge strane, SNP je zaprijetio tradicionalnim partnerima otkazivanjem podrške u drugim opštinama u kojim čine vlast a njihovi odbornici već neko vrijeme bojkotuju sjednice parlamenta u Mojkovcu.

24843 pregleda 28 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) će nakon dva mandata na vlasti u Beranama, najvjerovatnije završiti u opoziciji, najavljuju beranske Demokrate, dok iz Demokratskog fronta (DF) to još nisu potvrdili.

SNP je nepoželjan u novoj vlasti zbog ulaska u manjinsku Vladu, što tradicionalni partneri vide kao izdaju izborne volje.

Međutim, i bez SNP-a, pregovori o novoj vlasti u Beranama idu sporo jer se DF i Demokrate spore oko mjesta predsjednika Opštine.

Kako nezvanično saznajemo, u koaliciji "Za budućnost Berana" smatraju da to mjesto pripada njima kao koaliciji koja je osvojila najviše glasova, dok Demokrate poručuju da oni pojedinačno kao partija imaju najviše mandata.

Iz DF-a nisu odgovorili na pitanje "Vijesti" da li su iz pregovora isključili SNP.

Nezvanično, o tome još definitivno nisu odlučili, a u izbornoj noći najavili su vlast u Beranama bez SNP-a, ako ta partija uđe u manjinsku Vladu.

U SNP-u su svjesni da su nepoželjni zbog manjinske Vlade ali i dalje smatraju da svi tradicionalni partneri u Beranama treba da formiraju novu vlast. S druge strane, SNP je zaprijetio tradicionalnim partnerima otkazivanjem podrške u drugim opštinama u kojim čine vlast a njihovi odbornici već neko vrijeme bojkotuju sjednice parlamenta u Mojkovcu.

Bonus video: