Budvanski ugostitelji najavljuju: Hrana i piće skuplji od 10 do 30 odsto

Turistički agenti tvrde da u organizovanom turizmu ne može doći do poskupljenja, jer su aranžmani ugovoreni već prije godinu

5714 pregleda 26 komentar(a)
Budva, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Budva, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Cijene hrane i pića u kafićima i restoranima u Budvi već nakon praznika i tokom sezone biće skuplje od 10 do 30 posto, najavljuju iz Udruženja ugostitelja Budve, gdje kažu da će najviše poskupiti hrana, zbog toga što su drastično porasle cijene osnovnih životnih namirnica.

Turistički agenti tvrde da u organizovanom turizmu ne može doći do poskupljenja, jer su aranžmani ugovoreni već prije godinu.

U Udruženju izdavalaca privatnog smještaja kažu da većina neće podići cijene apartmana, ali neki će morati zbog skuplje radne snage.

Da sada rezervišete smještaj preko bookinga u nekom od hotela sa tri ili četiri zvjezdice u Budvi, sedam noćenja za dvije osobe početkom avgusta koštaće vas od 400, pa do skoro 3.000 eura, u zavisnosti od toga koji je hotel u pitanju, gdje je smješten i šta je uključeno u ponudu.

Iako je za očekivati da kako vrijeme odmiče, naiđete na pojedinačno veće cijene, turistički agenti kažu da u organizovanom turizmu ne može doći do poskupljenja, jer su aranžmani ugovoreni još prije godinu.

Privatni smještaj ne bi trebalo da bude skuplji nego ranije, kažu u njihovom udruženju, pa će apartman za 4 osobe po danu, zavisno od lokacije, koštati između 40 i 130 eura.

Ipak, neki će podići cijene uparvo zato što će im trebati više novca za radnu snagu, koja se, kažu, ove godine teže nalazi.

A, pojedini vlasnici apartmana će umjesto poskupljenja korigovati ponudu.

Ali, i prije i nakon izleta mora se nešto popiti i pojesti. Ispijanje kafe ili nekog drugog napitka uz pogled na more, tokom ove sezone koštaće vas više nego prošle.

Iz Udruženja ugostitelja kažu da će u većini restorana i kafića poskupiti piće i hrana. Neki ugostitelji su, zbog naleta poskupljenja namirnica, korigovali cjenovnike, a neki će tek.

U Turističkoj organizaciji Budve ipak vjeruju da će ljetnja sezona biti uspješna.

Uspjehu se nadaju i oni koji žive od turizma.

A, oni koji odmaraju, već sada, prije sezone, kuglu sladoleda na budvanskom šetalištu plaćaju jedan euro.

Bonus video: