Poliščuk zahvalio građanima CG koji obezbjeđuju sklonište ukrajinskim izbeglicama: "Pravi prijatelji dijele nevolju..."

"Mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu ključni su za cijelu Jugoistočnu Evropu i nadam se da će sve zemlje na ovom području uspjeti da odole štetnom uticaju Rusije", rekao je Poliščuk

10636 pregleda 10 komentar(a)
Poliščuk, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Poliščuk, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Zamjenik ukrajinskog ministra odbrane Oleksandr Poliščuk zahvalio je Crnoj Gori što je uvela sankcije Rusiji i pružila utočište ukrajinskim izbjeglicama.

Poliščuk je, na konferenciji koju je u Podgorici organizovala Demokratska partija socijalista (DPS), izrazio nadu da će i druge zemlje u regionu slijediti crnogorski primjer.

Poslanik DPS Predrag Bošković kazao je da Crna Gora uspješno izbjegava ukrajinski scenario te da, poslije stagnacije, nastavlja put ka Evropskoj uniji (EU).

"Snažan duh Crne Gore uspio je da odoli ambicioznom uticaju Rusije", poručio je Poliščuk.

On je na konferenciji "Regionalna i globalna bezbjednosna kriza u kontekstu agresije Ruske Federacije na Ukrajinu", koju je organizovao DPS, izrazio nadu da će i ostale države regiona slijediti Crnu Goru.

"Mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu ključni su za cijelu Jugoistočnu Evropu i nadam se da će sve zemlje na ovom području uspjeti da odole štetnom uticaju Rusije. Želim da zahvalim i svim građanima Crne Gore koji obezbjeđuju sklonište ukrajinskim izbeglicama. Ovih dana pravi prijatelji dijele nevolju sa nama i jednog dana, nakon pobjede, bićemo srećni da podijelimo radost sa vama", rekao je Poliščuk.

Bivša ministarka odbrane Sjeverne Makedonije Radmila Šekerinska istakla je da Rusija posljednjih godina na Zapadnom Balkanu vodi hibridnu kampanju, čiji je cilj targetiranje slabosti zemalja regiona. Zbog toga je, dodaje, važno ubrzati proširenje Evropske unije.

Poslanik DPS i bivši ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da živimo u istorijskom trenutku, koji je za Crnu Goru prilika da se, kako je istakao, usidri u sistemu zapadnih vrijednosti.

Bonus video: