Radnici nikšićkog Metalca u mraku fabrike lože prvomajsku vatru: "Vlade se mijenjaju, a mi se ne mičemo s mjesta..."

Sa jednokratnom pomoći pogurala ih je Opština Nikšić, od koje traže da uz njih ostane do kraja. Međutim, sve oči uprte su u novoformiranu Vladu

7938 pregleda 0 komentar(a)
Sa nalaganja, Foto: Screenshot YouTube TV Vijesti
Sa nalaganja, Foto: Screenshot YouTube TV Vijesti

Koliko se u Crnoj Gori brine o pravima radnika, možda je najbolji primjer nikšićki Metalac, čijih 105 radnika već treću godinu ne može da naplati svoja potraživanja jer je bivši vlasnik fabrike koja je otišla u stečaj, imovinu zaveo na jednu, a radnike na drugu firmu, koja nema nikakvog kapitala.

Prethodne dvije Vlade obećavale su im pomoć, ali kako od toga nije bilo ništa, radnici danonoćno dežuraju u krugu fabrike. Pozivaju i novu vlast da ih tamo posjeti.

U mraku zatvorene fabrike, ogorčeni i umorni , radnici nikšićkog Metalca zapalili su prvomajsku vatru. U njoj već 40 dana dežuraju danonoćno, tražeći osnovna radnička prava- zarađene plate i povezivanje radnog staža.

,,Evo treća Vlada, mi smo i dalje tu. Vlade se mijenjaju, a mi se ne mičemo s mjesta. Znači li to da su sve iste? Znači da definitivno jesu, vidjećemo šta će ova da uradi...”, poručio je Radisav Bulatović, bivši radnik.

Sa jednokratnom pomoći pogurala ih je Opština Nikšić, od koje traže da uz njih ostane do kraja. Međutim, sve oči uprte su u novoformiranu Vladu.

Bonus video: