jedan od podržanih kanidata projekta za realizaciju karijernih ideja

Vučelić pokrenuo sopstveni biznis: Uz pomoć Zavoda i EU do producentske kuće

Dvadesetpetogodišnji (25) Miljan Vučelić iz Podgorice, završio je Fakultet dramskih umjetnosti (FDU) na Cetinju, odsjek produkcija, i trenutno je na master studijama. Producent je kratkih igranih filmova ,,Neko treći”, ,,Pomoz Bog”, i ,,Velika dostignuća” i dobitnik više stipendija i nagrada

11014 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Screenshot YouTube TV Vijesti
Foto: Screenshot YouTube TV Vijesti

U Crnoj Gori trenutno je više od 53 hiljade nezaposlenih i među njima nemali procenat čine mladi ljudi. Jedan od načina na koji se u posljednje tri godine moglo doći do posla bio je program Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), koji je finansirala Evropska unija (EU).

Za realizaciju ideje kandidati su dobijali početni kapital do 7 hiljada eura a među 400 onih koji su pokrenuli sopstveni biznis je i mladi producent iz Podgorice Miljan Vučelić.

Dvadesetpetogodišnji (25) Miljan Vučelić iz Podgorice, završio je Fakultet dramskih umjetnosti (FDU) na Cetinju, odsjek produkcija, i trenutno je na master studijama. Producent je kratkih igranih filmova ,,Neko treći”, ,,Pomoz Bog”, i ,,Velika dostignuća” i dobitnik više stipendija i nagrada.

Međutim, iako i dalje želi da se obrazuje, Miljan je odlučio da je vrijeme i da pokrene svoj biznis.

“Uz pomoć njih sam nabavio svu neophodnu opremu koja mi je potrebna u startu, pokrio neke troškove sa kojima se suočavamo kada otvaramo firmu, poreze, doprinose, knjigovodstvene usluge. Ja sam otvorio producentsku kuću, a uz pomoć Zavoda planiram da i u ovoj prvoj godini zaposlim još jednog producenta”, kazao je mladi Vučelić.

Mladi producent smatra da je projekat EU i Zavoda za zapošljavanje uspješna priča, jer prije svega pruža šansu mladim i visokoobrazovanim ljudima da pokrenu svoj posao, a ne da im jedini cilj u životu bude da rade u državnoj administraciji.

Nije lako, kaže Miljan, ali ovaj projekat mu je pokazao koliko je mladih ljudi zainteresovano da se osamostale i koliko ima sjajnih ideja za posao.