Nastaviće s protestima dok ne počne gradnja škole

Direktorica škole "Vladimir Nazor" ističe da će se rješenje za đake naći, najkasnije do početka nove školske godine

2121 pregleda 1 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Gradnja škole "Vladimir Nazor" u podgoričkom naselju Masline trebalo je da počne prošlog mjeseca, ali od nove škole - ni kamen temeljac. Nezadovoljni roditelji blokirali su bulevar prema Zlatici, apelujući na nadležne da gradnja počne što prije. Blokadi su prisustvovali i đaci koje roditelji nisu poslali na nastavu, u znak protesta.

"Osnovna škola je prioritetna ustanova. Dakle, mi više nemamo ni molbe ni očekivanja, nego zahtjeve, tražimo po hitnom postupku, da krene izgradnja osnovne škole Vladimir Nazor", kazala je predsjednica savjeta roditelja OŠ "Vladimir Nazor" Jelena Milošević.

"Mi ćemo nastaviti sa protestima, da li će djeca ići, da li ćemo nastaviti sa bojkotom nastave, to još uvijek ne znamo", dodala je.

Stara škola je u aprilu prošle godine proglašena nebezbjednom i srušena prije dva mjeseca. Više od 1.200 đaka, od septembra nastavu pohađa u Osnovnoj školi "Marko Miljanov" i zgradi bivše gimnazije "Luča". Dodatan problem biće povratak na časove od 45 minuta jer ove škole neće moći da organizuju nastavu za toliko đaka.

"Od naredne godine će časovi trajati 45 minuta, za Marko Miljanov školu, to neće biti izvodljivo, jer bi djeca oko osam sati uveče se vraćala kući. To je neprihvatljivo, tražićemo jedan objekat da se obezbijedi za svu djecu", kazala je Milošević.

Direktorica škole Ljiljana Marković ističe da će se rješenje za đake naći, najkasnije do početka nove školske godine. Iako nije ulazila u detalje, istakla je razlog zbog kojeg je došlo do kašnjenja izgradnje i poručila da će radovi uskoro početi.

"Ministarstvo prosvjete je prošle godine u maju, obezbijedilo novac za gradnju nove škole. Da se završi projekat i tu priču, preuzelo je drugo ministarstvo, tu je došlo do nekih administrativnih problema i to je razlog zašto su probijeni određeni rokovi", navodi Marković.

Povratak đaka u klupe nove osnovne škole "Vladimir Nazor" planiran je za mart naredne godine, ako se i taj rok ponovo ne pomjeri.

Bonus video: