Knežević odbio poligraf: "Neću o onome što je montirano"

Kneževićev advokat kaže da je on ponovio ono što je rekao juče na saslušanju u Specijalnom policijskom odjeljenju, gdje je tvrdio da su snimci montirani kako bi bio kompromitovan

12653 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Screenshot/gov.me
Foto: Screenshot/gov.me

Pomoćnik komandanta Protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević dao je izjavu Unutrašnjoj kontroli policije povodom audio snimaka na kojima navodno priča o policijskoj operaciji na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita Joanikija, potvrdio je Televiziji Vijesti njegov advokat Dražen Medojević.

On kaže da je Knežević ponovio ono što je rekao juče na saslušanju u Specijalnom policijskom odjeljenju, gdje je tvrdio da su snimci montirani kako bi bio kompromitovan.

Knežević je, kako saznajemo, odbio poligrafsko testiranje s obrazloženjem da bi pristao na poligraf o bilo kojem pitanju ali neće povodom nečega što je montirano.

Specijalac, kojeg je bivši premijer Zdravko Krivokapić odlikovao zbog akcije na Cetinju, na snimcima navodno govori da je bio na vezi sa kriminalcima koji su nudili pomoć pri ustoličenju i prijetili da će zapaliti Cetinje a na jednom od snimaka čuju se i uvrede na račun demonstranata, koji su tada rastjerani suzavcem.

Ako se tokom istrage utvrdi da je Kneževićev glas na snimcima, on bi mogao biti smijenjen i suspendovan.

U međuvremenu, građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković, koji je dostavio Tužilaštvu sporne snimke, saopštio je da je dobio poziv Specijalnog policijskog odjeljenja.

Bonus video: