Produženo radno vrijeme primorskih filijala MUP-a kako bi se smanjilo čekanje

Zeković je kazao da u nekim filijalama ima gužve, ali da je to posljedica praznika i neradnih dana, kao i popuštanja kovid mjera

3882 pregleda 8 komentar(a)

Da bismo unaprijedili i omogućili brže ostvarivanje prava, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) uvelo je produženo radno vrijeme u filijalama primorskih opština, kazao je u Bojama jutra Miroslav Zeković iz MUP-a.

Tako će radno vrijeme filijala biti od sedam do 17 časova, a rad sa strankama je predviđen od osam do 16 časova.

Zeković je kazao da u nekim filijalama ima gužve, ali da je to posljedica praznika i neradnih dana, kao i popuštanja kovid mjera.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak budvanske filijale u kojoj čeka veliki broj ljudi.

"Ta filijala je na malom prostoru i često se stvara pogrešan utisak da je u pitanju prevelika gužva. Osposobili smo ticketing aparat za reguslisanje redova čekanja i na taj način će ljudi dobiti broj, vrijeme i šalter na koji treba da se jave. Bili su praznici, a pred početak turističke sezone zabilježili smo veliki broj ulazaka u Crnu Goru, što se odrazilo na veliki broj zahtjeva", rekao je Zeković.

Ističe i da je zabilježen rast od 250 odsto na zahtjeve za izdavanje pasoša.

"Ne treba zanemariti velike zajednice državljana Rusije, Ukrajine, Turske, Bjelorusije i Kine u Crnoj Gori koji tu takođe ostvaruju svoja prava", rekao ej Zeković.

Bonus video: