Nakon dobre zime, Žabljačani se nadaju uspješnom ljetu: Gosti sa Zapada zamjena za Ruse i Ukrajince

Ugostitelji u sezoni najavljuju manja poskupljenja, što znači da je noćenje sa doručkom i uračunatim taksama u žabljačkim hotelima od 25 do 50 eura, dok dan u privatnom smještaju košta između 15 i 30 eura

4391 pregleda 1 komentar(a)
Žabljak, Foto: Shutterstock
Žabljak, Foto: Shutterstock

Nakon uspješne zimske sezone, na Žabljaku ista očekivanja imaju i za ljeto.

Veći priliv gostiju očekuju vec za praznik nezavisnosti, 21. maj, a raduje ih povratak gostiju sa Zapada koji bi, nakon dvije godine pauze zbog korone, trebalo da nadomjeste ove godine izvjestan nedolazak Rusa i Ukrajinaca.

Anđela Anđelić iz Turističke organizacije (TO) Žabljak poručila je da se već vraćaju gosti iz Francuske, Holandije i Velike Britanije, dodajući da su to tržišta koja su bila emitivna i da se prema tome "možemo nadati kvalitetnoj sezoni."

I Marinko Purić iz Turističkog centra Durmitor očekuje sličan scenario, dodajući da tradicionalna ponuda koja se ogleda u panoramskom obilasku, vožnjom žičarom i sadržajem za djecu, za sad, nije obnavljana novim sadržajem.

Ugostitelji u sezoni najavljuju manja poskupljenja, što znači da je noćenje sa doručkom i uračunatim taksama u žabljačkim hotelima od 25 do 50 eura, dok dan u privatnom smještaju košta između 15 i 30 eura.

Bonus video: