Đukić: Potezi Novovića dokaz da su razne stvari bile u fiokama Katnića

"Veliki problem cijelog crnogorskog društva je što kako se negdje zagrebe, tako izađe neka korupcija. Otkad je nezavisna Crna Gora vidimo ad su njene institucije bile nepravedne"

6944 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Pokretanje postupaka od strane glavnog specijalnog državnog tužioca Vladimir Novovića i hapšenja koja su uslijedila su dokaz da su razne stvari bile u fiokama Milivoja Katnića, kazao je u Bojama jutra građanski aktivista Stefan Đukić.

On smatra da je Novović hrabar i da mu se treba pružiti puna podrška.

"Ovdje je svako ima nečiji rod, nečiji komšija i treba biti hrabar i zamjeriti se velikom broju ljudi, biti spreman da radiš svoj posao bez obzira na posljedica. To je normalna stvar, ali kod nas to nije bilo tako", rekao je Đukić.

Dodaje da su građani, kad god je bilo problema na političkom nivou, slušali da treba da se obrate institucijama sistema, a sada vidimo da sve te sudske instance padaju.

"Imamo veliki problem da je tako nešto uopšte moguće. Prvo je bila Vesna Medenica, sad predsjednik Privrednog suda. Vidimo da to nisu istraživali bivši glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, da nije davao nikakvu reakciju ni Ivica Stanković. A ako nemate sudsku i tužilašku instancu te institucije ne postoje. Uprkos ovoj korupciji na visokom nivou, to ne znači da su sve sudije korumpirane". smatra Đukić.

Navodi da je ciječa igra u privatnom sektoru bila je namještena za određeni broj ljudi.

"Veliki problem cijelog crnogorskog društva je što kako se negdje zagrebe, tako izađe neka korupcija. Otkad je nezavisna Crna Gora vidimo ad su njene institucije bile nepravedne. Mislim da treba biti svjestan da ovo pokazuje koliko je sistem problematičan, da insitutcije sistema nisu nikad izgrađene, ali čim je u sudskom planu ovako loše, možemo misliti kako je na drugim mjestima", rekao je Đukić.

Bonus video: