Upoznajte Nemanju Ranitovića, kreatora video igrice "Lonely Knight"

Nemanja ističe da je veoma zadovoljan komentarima gejming zajednice

14803 pregleda 12 komentar(a)
Ranitović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ranitović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Bjelopoljac Nemanja Ranitović kreirao je prvu crnogorsku video igricu za kompjuter "Lonely Knight" što u prevodu znači "Usamljeni vitez".

Vrijeme igrice se odvija u Srednjem vijeku, kada glavni junak igrice kreće na neočekivano putovanje u nadi da će povratiti svoju ženu koju su mu oteli.

Ranitović je istakao da čitav proces izrade igrice uradio potpuno samostalno, bez pomoći saradnika i institucija, za šta mu je trebalo devet mjeseci rada.

Dodao je da se od IT posla može pristojno živjeti i da je IT industrija veoma značajna za crnogorsku privredu, jer, kako ističe, najprofitabilnije komapnije u svijetu se bave IT.

Uspjeh ove igrice nije ostao nezapažen, pa je već na početku nominovana za mnogobrojne nagrade kao što su "Rajzing star" i "Mega".

Nemanja ističe da je veoma zadovoljan komentarima gejming zajednice, a predlozi za nagrade to samo i potvrđuju.

Kako bi se osposobio za kreiranje igrice samostalno je učio o informacionim tehnologijama skoro osam godina uz redovne studije fakulteta za strane jezike u Podgorici, fakulteta za Turističkog vodiča u Budvi i kursa Grafičkog dizajna u Beogradu.

Sve je uspješno završio, a trenutno pohađa i onlajn studije u Americi, na IT sektoru gugl kompanije.

Nemanja poručuje da je IT industrija veoma značajna za crnogorsku privredu, jer najprofitabilnije komapnije u svijetu se bave IT.

Njegov uspjeh prepoznala je Opština Bijelo Polje i učlanila ga u Savjet mladih preduzetnika, što je trenutno jedina podrška koju ovaj mlad I talentovani Bjelopoljac, dobije od neke državne institucije.

Bonus video: