Đođić: Da nije produžen pritvor Medenici bilo bi poljuljano i onako malo povjerenje u institucije

"Zanimljivo je da se njoj stavljaju dosta teška krivična djela na teret, a mi još nemamo njenog sina Miloša Medenicu pred nadležnim institucijama u Crnoj Gori, da nam da odgovore na jako značajna pitanja", ističe Đođić

3593 pregleda 0 komentar(a)

Da nije došlo do produženja pritvora bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici to bi poljuljalo i onako malo povjerenje u naše institucije, rekla je u Bojama jutra Ivana Đođić iz Građanske alijanske.

"Slučaj Vesne Medenice je u interesovanju i zemalja okruženja, svi prate cjelokupnu situaciju jer se po prvi put u Crnoj Gori dešava da ličnost koja je obavljala veoma značajnu funkciju bude lišena slobode", rekla je Đođić.

Ona je komentarisala izjavu advokata Medenice Zorana Begoića koji nije htio da kaže da li je ona saslušana zbog novih predmeta ili postojećih.

"Njen kum Čedomir Popović tvrdi da je uradio sve u skladu sa zakonom, i on loptu prebacuje na državu. Mislim da ćemo o ovome tek slušati i da će tek neke stvari doći do nas. Zanimljivo je da se njoj stavljaju dosta teška krivična djela na teret, a mi još nemamo njenog sina Miloša Medenicu pred nadležnim institucijama u Crnoj Gori, da nam da odgovore na jako značajna pitanja", ističe Đođić.

Kada je riječ o cigaretima koje je država zaplijenila iz Slobodne zone Luke Bar, Đođoć smatra da je opravdano da one budu pod carinskim nadzorom, jer su se krađe dešavale.

"Što se tiče načina oduzimanja i prodaje, ne želim da dođemo u momenat kada će Crna Gora morati da nadoknadi velike štete vlasnicima ovih proizvoda. Ne kažem da će do ovoga doći ali imamo istupanja nevladinog sektora i partija koji su rekli da ćemo doći u veliki problem zbog ovoga", istakla je.

ovo e veliki i kompleksan predmet koji će zavrijediti pažnju

Bonus video: