Mrdović: Da se utvrdi ko je stvorio Medenicu i koje su njene presude i uticaji oštetili državu

Postavlja pitanje koliko je sudija u zemlji koji su presuđivali da se ne bi zamjerili Medenici ili nekom drugom, na način ne na koji ne nalaže zakon

6221 pregleda 15 komentar(a)

Glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović pored stvari koje otkriva i pravca u kojem se kreće treba da utvrdi koje su to presude i uticaji Vesne Medenice i njenih sudija u onim predmetima gdje je država oštećena za desetine miliona eura.

To je u Bojama jutra na TV VIjesti kazala Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu.

"Druga dimenzija koja isplivava iz slučajeva Medenice i predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića još uvijek ne vodi do ključnih stvari. Ko je stvorio Medenicu, ko je doveo? Ona je tu dovedena da presuđuje na način na koji treba presuditi kada se to zatraži. Dovele su je političke vrhuške".

Ona je kazala da je frapantna izjava sudije hercegnovskog suda Jovana Stankovića.

"To je jedna beskrupuloznost na nivou u smislu da sudija mrtav hladan izjavljuje da je sa ključne pravosudne adrese uticano na njega da on presudi na način na koji se zahtijevalo. On je otvoreno rekao da je on presuđivao da se on ne bi zamjerio Medenici i da u dobroj mjeri postoje predmeti koje oni presuđuju preko koljena", istakla je Mrdović.

Postavlja pitanje koliko je sudija u zemlji koji su presuđivali da se ne bi zamjerili Medenici ili nekom drugom, na način ne na koji ne nalaže zakon.

"Sudski savjet je na potezu. Sudija je pokazao da je nedostojan sudijske funkcije. Očigledno je da su sudstvo bacili pod noge. Sa druge strane treba utvrditi da li u ovakvim iskazima postoje elementi bića krivičnih djela", kazala je Mrdović.

Dodaje da je javnosti prethodnih godina slušala da su truli temelji našeg pravosuđa, a sada se pokazuje da tog temelja i nema i da je ovo zemlja čije sudije nisu uspijevale da ubezbijede pravdu iako je to bio njihov posao.

Bonus video: