Radulović: Za 16 godina trebalo je da budemo negdje drugo, bliže EU i bogatijem društvu

Dodaje da su oni kojima smo se podsmijevali kao slugama odavno dio EU, po načinu na koji razmišljaju, rješavaju probleme..

5618 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Moral je jedna stvar koju mi nismo pokušali da ozdravimo ovih 16 godina, kazao je u Bojama jutra novinar Monitora Zoran Radulović govoreći o periodu koji je prošao od referenduma 2006. godine.

"Tu smo gdje smo 16 godina poslije. Jesmo li trebali biti negdje drugo, negdje bliže snovima, bliže EU u bogatijem, zadovoljnijem društvu koje na naslovnim stranicama ima priče o novim investicijama - jesmo. 16 godina nije malo vremena, SFRJ smo razvalili za puno manje vremena", kazao je Radulović.

Dodaje da su oni kojima smo se podsmijevali kao slugama odavno dio EU, po načinu na koji razmišljaju, rješavaju probleme...

"U svakom prazničnom tekstu naći ćete iste ljude, iste izjave, i po njima možete da naslikate sliku parlamenta. Kod nas kad promijenite poziciju na kojoj sjedite u Parlamentu kao da zamijenite dio mozga, pa ono što ste do juče kritikovali kao manu postaje priča o vrlini", ističe Radulović.

Kao najveći problem o kom bi trebalo da se priča vidi to što mladi ljudi odlaze iz Crne Gore jer ne vide svoju budućnost ovdje.

"Moral je jedna stvar koju mi nismo pokušali da ozdravimo ovih 16 godina. Ovo što mi saznajemo da se dešavalo u crnogorskom pravosuđu je užasno, ali aj zaj užas ne vidim na naslovnim stranama, do danas se niko od zvaničnika pravosuđa nije obratio crnogorskoj javnosti zbog toga, nije ponudio rešenje i izvinjenje, kako ćemo se liječiti od te teške bolesti. Prepušteni smo sposobnosti nekolicine novinara istraživača" kaže Radulović.

Bonus video: