Slučaj inficiranih beba: Roditelji sumnjaju da za Vrhovni sud nisu bili presudni dokazi već riječ Medenice

Ni nakon skoro osam godina nije stavljena tačka na slučaj iz novembra 2014. godine kada je jedna beba preminula usljed infekcije zadobijene na odjeljenju neonatologije u Bijelom Polju

13310 pregleda 7 komentar(a)
Apelacioni sud, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Apelacioni sud, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U Apelacionom sudu danas su razmatrane žalbe na odluku bjelopoljskog Višeg suda kojom su ljekari tamošnje Opšte bolnice Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević oslobođeni optužbe za infekciju pet beba u novembru 2014. od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Na tu odluku žalilo se Tužilaštvo, ali i roditelji beba.

Oni su u razgovoru za Televiziju Vijesti iznijeli sumnju da za Vrhovni sud koji je ukinuo osuđujuću presudu, nijesu bili presudni dokazi već riječ tadasnje predsjednice Vesne Medenice.

Ni nakon skoro osam godina nije stavljena tačka na slučaj iz novembra 2014. godine kada je jedna beba preminula usljed infekcije zadobijene na odjeljenju neonatologije u Bijelom Polju.

Tada su zaražene još četiri bebe, koje su uspjele da prežive.

Njihovi očevi danas su se pojavili pred Apelacionim sudom, gdje su razmatrane žalbe na presudu kojom su ljekari bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević oslobođeni svih optužbi.

Oslobađajuću presudu ljekarima u oktobru prošle godine donijelo je vijeće sudije Dragana Mrdaka nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću odluku kolega iz Apelacionog i odredio novo suđenje.

Roditelji sumnjaju da za sudije Vrhovnog suda početkom 2019.godine nijesu bili presudni dokazi već riječ tadasnje predsjednice Vesne Medenice.

Prvom presudom, iz 2017.godine Jeremić i Tahirović su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, a Puletić i Cimbaljević na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je tu odluku preinačio i osudio ih na po godinu zatvora.

Uslijedile su žalbe koje je uvažio Vrhovni sud i odredio ponovno suđenje uz pouku da treba povoljnije presudititi u korist optuženih.

Odluka je sada na vijeću Apelacionog suda ,u kome su sudije: Evica Durutović, Predrag Tabaš i Ana Vuković.

Bonus video: