Kaluđerović: I dalje smo u procesu oporavka; Džoganović: Situacija sa privatnim smještajima nije kako bismo željeli

"U privatnom smještaju u centru Budve četvoročlana porodica može da boravi za nekih 60 eura po danu, znači to je 300 eura dnevno, otprilike bi im trebalo da izdvoje za pet dana u centru Budve što mislim da je izuzetno povoljno", kazala je direktorica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja u Crnoj Gori Branka Džoganović

4417 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Sve što se dešavalo prije korone u vezi sa popunjenošću kapaciteta, ne može se porediti sa onim što se dešava tokom korone i sada jer se sve promijenilo, smatra predstavnica hotelske grupacije Jelena Kaluđerović.

Ona je gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti pojasnila da se promijenila turistička privreda, način poslovanja, način bukiranja kapaciteta, gosti i njihove navike.

Zato, ističe ona, u našoj hotelskoj grupaciji kažu da ne mogu ni ovu godinu porediti sa 2019. jer smo "i dalje u procesu oporavka".

"U našim hotelima u Petrovcu ta popunjenost je gotovo 100 odsto, što se tiče hotela u Budvi, slovenske plaže koja ima 1.016 smještajnih jedinica i hotela Aleksandar koji se odmah nalazi pored možemo biti zadovoljni", kazala je Kaluđerović.

Direktorica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja u Crnoj Gori Branka Džoganović navodi da što se tiče privatnih smještaja "situacija baš i nije kako bismo možda željeli da jeste", ali ističe da su najave "dosta dobre", pojašnjavajući da privatni smještaj inače počinje kasnije.

"U privatnom smještaju u centru Budve četvoročlana porodica može da boravi za nekih 60 eura po danu, znači to je 300 eura dnevno, otprilike bi im trebalo da izdvoje za pet dana u centru Budve što mislim da je izuzetno povoljno", kazala je Džoganović.

Kaluđerović je saopštila da cijena hotelskog smještaja u centru Budve do 20. juna "po specijalnoj akciji", po danu za četvoročlanu porodicu iznosi 86 eura, te da je obezbijeđen besplatan boravak za dvoje djece do 10 godina.

"Za taj iznos za pet dana porodica dobija doručak, ručak i večeru, sadržaje u hotelu, program dječije animacije, bazen, ležaljke i sve ono što možemo da ponudimo", pojasnila je ona.

Kaluđerović je mišljenja da je crnogorsko tržište dominantno u periodu predsezone i postezone, "jer znamo da je crnogorsko primorje u tom špicu sezone popunjeno i više nego što može da primi gostiju, u smislu da taj gost ima pravi ugođaj".

Bonus video: