Todorović i Ćulafić mijenjaće se na čelu Opštine Berane?

Sjutra u 10 sati zakazan je nastavak konstitutivne sjednice na kojem će se izabrati predsjednik Skupštine opštine, a to će biti, kako nezvanično saznaje TV Vijesti, Novica Obradović koji je i u protekle četiri godine bio na čelu beranskog parlamenta

29343 pregleda 28 komentar(a)
Zgrada Opštine Berane, Foto: Miljana Kljajić
Zgrada Opštine Berane, Foto: Miljana Kljajić
Ažurirano: 06.06.2022. 20:24h

Na večerašnjem sastanku u Beranama kojem su prisustvovali Demokratski front, Demokrate, lista Berane sad, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora dogovoreno je formiranje nove vlasti u ovoj sjevernoj opštini, saznaje nezvanično Televizija Vijesti iz više izvora.

Prema dogovoru, predsjednik opštine će dvije godine biti iz DF-a a dvije iz Demokrata i to će biti nosioci lista na nedavnim lokalnim izborima Vuko Todorović i Damjan Ćulafić. Prve dvije godine predsjednik opštine će biti Todorović, nakon čega će na čelu opštine biti Ćulafić.

To je bio glavni kamen spoticanja u pregovorima jer su i DF i Demokrate, koji su na izborima osvojili po šest mandata, tražili mjesto predsjednika opštine.

Kako nezvanično saznaje TV Vijesti, do dogovora je došlo usljed dobijanja zelenog svjetla beranskog Demokratskog fronta od centrala partija koje čine ovu koaliciju, posebno Nove srpske demokratije.

Sjutra u 10 sati zakazan je nastavak konstitutivne sjednice na kojem će se izabrati predsjednik Skupštine opštine, a to će biti, kako nezvanično saznaje TV Vijesti, Novica Obradović koji je i u protekle četiri godine bio na čelu beranskog parlamenta.

Sjutrašnju sjednicu zakazala je Vlada i na njoj je samo jedna tačka dnevnog reda - izbor predsjednika Skupštine opštine.

Usljed tehničkih nemogućnosti i poštovanja Poslovnika Skupštine opštine Berane sjutra se neće izabrati predsjednik opštine, ali to će desiti, kako su potvrdili iz više partija, na prvoj sljedećoj sjednici koju je moguće zakazati.

Ako se sprovede dogovor, to znači da nakon osam godina u Beranama u opoziciju odlazi Socijalistička narodna partija (SNP), koja je do sada davala predsjednike opštine. U opoziciji će ostati i DPS.

Bonus video: