Mještani blokirali novi bulevar Podgorica - Danilovgrad: Od Direkcije za saobraćaj nismo dobili nikakav odgovor

"Imali smo neka usmena obećanja da neće ovo baš tako da izgleda, da će ovo biti priključak, da će biti pješački prelaz..."

17644 pregleda 10 komentar(a)
Bulevar Podgorica - Danilovgrad, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Bulevar Podgorica - Danilovgrad, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Mještani danilovgradskih sela Plana, Bileća, Pitoma loza i Begovine na sat vremena blokirali su novi bulevar između Podgorice i Danilovgrada.

Žitelji ovih naselja koja broje oko 200 domaćinstava nezadovoljni su zbog propusta tokom gradnje bulevara i tvrde da nemaju adekvatnu pješačku zonu, niti pješačke prelaze na ulici sa četiri trake, a nije im ostavljena ni mogućnost isključenja iz pravca Danilograda, pa će morati da voze do kružnog toka do Novog Sela - udaljenog dva kilometra i nazad.

"Već duže vrijeme pokušavamo dopisima, žalbama, molbama, obraćanjem Direkciji za saobraćaj i nijesmo dobili nikakav odgovor, tako da smo maltene dovedeni pred svršen čin. Imali smo neka usmena obećanja da neće ovo baš tako da izgleda, da će ovo biti priključak, da će biti pješački prelaz - evo kao što sami vidite", rekao je Ivan Kalezić, mještanin Begovine.

Iz Opštine Danilovgrad navode da je održano više sastanaka sa projektantom, predstavnicima Uprave za saobraćaj, Ministarstva kapitalnih investicija i Evropske banke za obnovu i razvoj, uz prisustvo mještana, gdje su iznijeti problemi pomenutim nadležnim organima.

"Amandmanski sam djelovao na budžet, državni budžet Crne Gore, da se obezbijede dodatna sredstva za izvođače radova da bi mogao da riješi te probleme na par mjesta gdje su gusto naseljene oblasti - da se napravi ili skretanje ili da se pomjeri, napravi kružni tok i ta sredstva su odobrena i usvojena u državnom bužetu. Dakle, mislim da je bila riječ od oko 130.000 eura potražnji da bi se izvršile te korekcije, zašto se to nije uradilo - ne znam", istakao je Dragan Bojović, poslanik Demokratskog fronta i jedan od mještana.

Bonus video: