Zbog neisplaćivanja subvencija osam osoba sa invaliditetom može dobiti otkaze

Iz Zavoda za zapošljavanje nezvanično su kazali da su u pitanju procedure

1209 pregleda 1 komentar(a)
Rastoder, Foto: Printscreen YouTube
Rastoder, Foto: Printscreen YouTube

Zaposleni jedne privatne kompanije okupili su se zbog neisplaćenih subvencija koje su im obećane od strane Zavoda za zapošljavanje. Njih osam je zaposleno putem projekta, međutim zbog neisplaćenih subvencija mogu dobiti i otkaze, jedna od njih je i Tamara Rakočević.

"Sve je bilo super, ali zbog neredovnih plata smo se okupili ovdje. Zbog neredovnih plata ne osjećamo se dobro", rekla je Rakočević.

Sa njima je i poslodavac, međutim on nije htio pred kamere sve dok se sastanak koji je zakazan za devet časova ne završi, ali umjesto njega razgovara Jasmina Rastoder takođe zaposlena u kompaniji.

"Zbog neodgovornosti ljudi sa Zavoda za zapošljavanje da izađu u susret nama licima sa invaliditetom koji možemo da budemo korisni i kojima dosta posao znači očekujemo danas rješenje", kazala je Rastoder.

"Od ovog razgovora očekujemo da će poslodavac biti isplaćen i da ćemo nastaviti nas osam lica da radi. I kolege su nezadovoljne sa Zavodom za zapošljavanje, a sa kompanijom u kojoj radimo družimo se, radimo, tu smo zadovoljni svi", dodala je Rastoder.

Iz Zavoda za zapošljavanje nezvanično su kazali da su u pitanju procedure.

Bonus video: