Dugogodišnji monopol "Pomorskog saobraćaja": Kada će biti raskinut ugovor vezan za trajektnu liniju Kamenari – Lepetane?

Firma u vlasništvu biznismena Dejana i Dušana Bana i njihovog partnera Željka Mihailovića, koja od 2004. obavlja taj posao, voziće nesmetano i tokom ljeta, a u Morskom dobru, koje je jos u februaru iniciralo raskid Ugovora, očekuju da bi to moglo da se desi tek nakon ljetnje turističke sezone

3402 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Televizija Vijesti
Foto: Televizija Vijesti

Prethodna Vlada nije uspjela da prekine dugogodišnji monopol kompanije “Pomorski saobraćaj” na jedinoj trajektnoj liniji u Crnoj Gori, a još se ne zna kada će to uraditi nova Vlada.

Firma u vlasništvu biznismena Dejana i Dušana Bana i njihovog partnera Željka Mihailovića, koja od 2004. obavlja taj posao, voziće nesmetano i tokom ljeta, a u Morskom dobru, koje je jos u februaru iniciralo raskid Ugovora, očekuju da bi to moglo da se desi tek nakon ljetnje turističke sezone.

Upravni odbor Morskog dobra zvanično je u martu donio Odluku kojom traži od Vlade da se stavi van snage Zaključak iz 2019. godine, kojim se omogućavalo “Pomorskom saobraćaju” da nastavi da obavlja prevoz. Iz Vlade i dalje nema odgovora...

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, na čijem je čelu sada Ana Novaković Đurović, danas nijesmo dobili odgovor koliko će se još čekati.

Ni iz Ministarstva kapitalnih investicija nijesu odgovorili da li je Uprava pomorske sigurnosti formirala Komisiju za otvoreni postupak javne nabavke i uradila Analizu opravdanosti za prevoz linijom Kamenari - Lepetane, i kada bi se eventualno moglo krenuti u proces davanja koncesija...

Ideja je da Opštine Tivat i Herceg Novi formiraju novo javno preduzeće i preuzmu taj posao. Ukoliko se to ne realizuje, u Morskom dobru kažu da bi oni mogli privremeno iznajmiti nekoliko trajekata za jedinu trajektnu liniju u državi.

Bonus video: