Iznajmljivanje trotineta u Podgorici: Otključavanje 45 centi, svaki minut osam

Kako bi se iznajmio trotinet potrebno je skinuti aplikaciju skeniranjem QR koda, a zatim se registrovati i sačekati verifikaciju

11505 pregleda 29 komentar(a)

Širom Podgorice od prije nekoliko dana mogu se naći trotineti koje građani mogu koristiti kako bi se prevezli s jedne tačke na drugu.

Boris Brnović iz Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada kazao je u Bojama jutra da je širom grada postavljeno 20 parkinga za trotinete i bicikla.

"Na Trgu Argentina, kod hotela Hilton, Ekonomskog fakulteta, u bloku V, IX, Starom Aerodormu, Zabjelu. Stajališta se mogu naći na aplikaciji", rekao je Brnović.

Kako bi se iznajmio trotinet potrebno je skinuti aplikaciju skeniranjem QR koda, a zatim se registrovati i sačekati verifikaciju.

"Vožnja se plaća karticom. Otključavanje trotineta košta 45 centi, a svaki minut osam centi".

S obzirom na to da crnogorski zakon ne prepoznaje električni trotinet u saobraćaju, Brnović navodi da je kreiran Kućni red kojeg se moraju svi pridržavati.

"Putem QR koda može se doći do Kućnog reda. Lica mlađa od 18 godina ne bi smjela koristiti trotinete. Propisana brzina je do 25 kilometara na čas, a u blizini rasksrsnica 2-4 kilometra. Predlaže se kretanjebiciklističkim stazama i trotoarom", rekao je Brnović.

Dodaje da svi veliki evropski gradovi imaju u funkciji ovu vrstu usluge.

Bonus video: