Portal biznis.gov.me pružiće preduzetnicima alate koji će im olakšati poslovanje

"Osim pokazatelja kako da apliciraju za programe na portalu se mogu naći i koraci koje treba da ispune. U prvoj fazi to će biti programi Ministarstva ekonomskog razvoja"

3490 pregleda 0 komentar(a)

Cilj portala biznis.gov.me je da se pruži mikro, malim i srednjim preduzećima dodatne alate koji mogu da im olakšaju poslovanje. Portal će na jednom mjestu objediniti informacije od značaja za ta preduzeća i pru da im pruži odgovore na pitanja o načinu poslovanja, zakonskom okviru i prenese informacije o finansijskoj i nefinansijkoj pomoći koju nudi Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma.

Portal počinje sa radom u srijedu.

To je u Bojama jutra kazala rukovoditeljka Odjeljenja za evropske intergracije, programiranje i implementaciju EU fondova Ivana Janković Miljanović.

Direktorica Direktorata za unapređenje konkurentnosti Olivera Vukajlović istakla je da će preduzetnice i preduzetnici dobijati i savjetodavnu podršku.

"Osim pokazatelja kako da apliciraju za programe na portalu se mogu naći i koraci koje treba da ispune. U prvoj fazi to će biti programi Ministarstva ekonomskog razvoja a očekujemo da se nađu programi drugih ministarstava, institucija i lokalnih samouprava", rekla je Vukajlović.

Janković Miljanović istakla je da je prepoznato da se ne komunicira dovoljno jednostavno sa preduzećima.

"Želimo da pokažemo da je proces jednostavan i da postoje primjeri dobre prakse, da su procesi transparentni, sredstva dostupna. Ono što će biti uzazov i šta očekujemo je da nam preduzetnici kažu gdje treba poboljšati komunikaciju i približiti razvojne prioritete", rekla je ona.

Bonus video: